filter_list

Filter

Weergave:
  2 / 2  Bezig met laden...
Matt and Nat Dean Vintage Backpack Olive

Matt and Nat Dean Vintage Backpack Olive

Matt and Nat Dean Vintage Backpack

174,95

Matt and Nat Bremen Vintage Backpack Olive

Matt and Nat Bremen Vintage Backpack Olive

Matt and Nat Bremen Vintage Backpack

174,95

Matt and Nat Triplet Purity Crossbody Bag Black

Matt and Nat Triplet Purity Crossbody Bag Black

Matt and Nat Triplet Purity Crossbody Bag

84,95

  1  2   

Matt and Nat

Het Canadese tassenmerk Matt and Nat werd in 1995 opgericht door Inder Bedi. De oprichter, Inder Bedi woonde en studeerde destijds in Montreal. Hij probeerde een maand vegan te zijn, wat toen nog niet populair was. Inder besefte hoe beperkt de vegan lifestyle was en zag een reële kans voor veganistische producten. In 1995 begon Inder Bedi het vegan tassen merk Matt and Nat, welke gebaseerd was op de principes van veganisme. Er werd veel tijd geschonken aan het materiaal en de kwaliteit. Het bedrijf groeide langzaam en in 2001 ging Inder samenwerken met Manny Kohli ,CEO en president van Matt and Nat.

Inder en Manny komen beide uit India, waar koeien als een heilig dier worden beschouwd. Het voelde voor hun heel natuurlijk om een merk te creëren dat dit respecteerde, sterker nog supporterde. 

De visie van Matt and Nat

Matt and Nat staat voor MAT (T) erial en NATure. Ze leven volgens een eenvoudig motto: “Live beautifully”. Matt and Nat wil wil mensen met een vegan lifestyle modieuze items bieden en de boodschap van liefde en respect rond verspreiden. Ze willen laten zien dat diervriendelijke mode chic en stijlvol kan zijn. Ze hopen er ook mee te bewijzen dat tassen niet van leer hoeven te zijn gemaakt om als modieus te worden beschouwd.  

De tassen van Matt and Nat

De collectie van Matt and Nat is erg uiteenlopend, er is voor ieder wat wils. Van ruime shopper tot compacte crossbody bag, Matt and Nat heeft het in haar collectie. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren heeft Matt and Nat een uitgebreide keuze uit rugzakken, schoudertassen en heuptassen.

De materialen van Matt and Nat

Het voelde voor de oprichters, Inder en Manny heel vanzelfsprekend om geen dierlijke materialen te gebruiken bij het ontwerp van de tassen. Simpel gezegd, ze houden niet van dieren kwetsen en geven om het welzijn van de planeet. De buitenzijde van een Matt and Nat tas wordt onder andere gemaakt van PVC of PVB (Polyvinylbutyral), afhankelijk van de serie. Het materiaal PVB (Polyvinylbutyral) wordt gemaakt van 100% gerecycled hars uit een voorruitglas. Sinds 2007 gebruikt Matt and Nat alleen 100% gerecyclede plastic flessen voor de voeringen en wordt er momenteel geëxperimenteerd met gerecyclede fietsbanden. Matt and Nat is constant op zoek naar innovatieve manieren om duurzaam en milieuvriendelijk te blijven. In de loop der jaren hebben ze geëxperimenteerd met verschillende gerecyclede materialen zoals gerecycled nylon, karton, rubber en kurk.

Alle tassen van Matt and Nat zijn gemaakt van 100% vegan materialen. Het merk draagt het PETA-approved keurmerk. Dit betekent dat zij volledig vegan zijn verklaard door de dierenwelzijnsorganisatie PETA.

De productie van Matt and Nat

De tassen worden geproduceerd in China, in kleine fabrieken waar Matt and Nat al een langere tijd een relatie mee heeft. Het merk werkt alleen samen met fabrieken die in overeenstemming zijn met de eisen van Matt and Nat en controleren regelmatig of de activiteiten aan de normen voldoen. Ze zorgen ervoor dat de fabrieken waarmee ze werken in aanmerking komen voor de SA8000-standaardcertificering.

Dealer Matt and Nat tassen

Ben je geïnspireerd door het verhaal achter Matt and Nat? Veganbags is officieel dealer van Matt and Nat. De milieubewuste, vegan en niet te vergeten mooie tassen van het Canadese merk Matt and Nat zijn verkrijgbaar bij Veganbags. Wij bieden een ruim assortiment aan compacte crossbody tassen, stoere rugzakken en minimalistische shoppers van het merk Matt and Nat. Bestel nu jou favoriete Matt and Nat tas en ontvang hem binnen 1 – 2 werkdagen bij jou in huis. Altijd gratis verzending binnen Nederland, België en Duitsland. Mocht je Matt and Nat tas toch niet naar wens zijn, dan kun je hem binnen 30 dagen retourneren.