filter_list

Filter

Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag No. 1

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag 

149,95

visibility

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag No. 2

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag 

149,95

visibility

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag No. 4

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag 

149,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 173

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 186

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 200

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 240

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 250

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 336

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

visibility

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag No. 341

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

54,95

Sissel Edelbo

Het modemerk Sissel Edelbo werd in 2004 opgericht in Aalborg, Denenmarken. Achter het modemerk staan twee vrouwen, genaamd Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo Petersen. De twee vriendinnen willen de focus leggen op duurzaamheid in combinatie met kleurrijke prints en een moderne bohemiam stijl. Jeanne en Christina hebben de visie om een modemerk te creëren op basis van pure, duurzame waarden en hun liefde voor vintage sari’s, upcycling en de Indiase cultuur. Het doel van Sissel Edelbo is dan ook het upcyclen van vintage sari's, die generaties lang door Indiase vrouwen gedragen worden. In India staat een sari symbool voor schoonheid, elegantie en vrouwelijkheid. Sissel Edelbo wil de betekenis daarachter behouden en verder verspreiden. 

Het ontstaan van Sissel Edelbo

Tijdens haar reis in India is Jeanne verliefd geworden op de cultuur, de mensen die daar wonen en de unieke traditionele kleding. Als souvenir nam Jeanne een koffer vol met wikkelrokken en vintage sari's mee vanuit India. Bij terugkomst liet ze haar vriendin Christina de wikkelrokken en vintage sari’s zien. Christina die destijds nog studeerde voor designer was even enthousiast. Met haar kennis voor mode zijn ze dit avontuur aangegaan en hebben ze samen het merk Sissel Edelbo opgezet.

Het productieproces van Sissel Edelbo

Jeanne en Christina reizen 3 tot 4 keer per jaar naar India. Zij gaan langs bij hun leveranciers en fabrikanten, om een goede relatie te behouden en het welzijn van de werknemers te verzekeren. Ze willen een positieve impact hebben op de mensen die bijdragen aan de productie en vinden het belangrijk hun met waardigheid en respect te behandelen. 

Daarnaast zoeken zij naar de mooiste vintage sari’s en toveren deze om tot ‘wardrobe favorites’. De vintage sari’s worden ingekocht bij agenten, welke langs huizen gaan, om gebruikte sari’s op te kopen uit de kledingkasten van Indiase vrouwen. De gebruikte sari's worden betaald geld of huishoudelijke artikelen voor de vrouwen.
 

De materialen van Sissel Edelbo

Door het upcyclen van de vintage sari’s, krijgen alle gebruikte stoffen een tweede leven. Circulariteit en duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol.

Het grootste deel van de collectie wordt gemaakt van gebruikte sari's, welke geen waslabel hebben, daarom is de exacte samenstelling niet te achterhalen. Sari’s zijn er in talloze gedetailleerde prints en kunnen veel verschillen in zowel weefpatroon als kwaliteit. Sissel Edelbo verzamelt meer dan 100.000 sari's per jaar. De vintage sari's worden zorgvuldig uitgekozen door Jeanne en Christina, om de kwaliteit te kunnen waarborgen.
Sissel Edelbo maakt gebruik van verschillende materialen, zoals zijde, organisch katoen en kantha. Veganbags verkoopt uitsluitend Sissel Edelbo tassen van organisch katoen en kantha. 

Sissel Edelbo Vivian Kantha Tote Bag

De ruime shopper is uitermate geschikt voor vrijwel iedere gelegenheid. De Vivian Kantha Tote Bag is verkrijgbaar in talloze prints en ieder exemplaar is uniek. 

De Vivian Kantha Tote Bag wordt gemaakt van kantha. De letterlijke vertaling van kantha is "herstelde kleding". Het verwijst naar een traditie waarbij nieuwe stoffen worden gemaakt van gebruikte stoffen. Kantha is een soort borduurambacht in de oostelijke regio's van het Indiase subcontinent. Door verschillende gebruikte sari’s op elkaar te stapelen en met lange rijen stiksels vast te zetten ontstaat er een nieuwe, unieke stof. 

Sissel Edelbo Lena Organic Cotton Maxi Bag

De Lena Organic Cotton Maxi Bag is perfect, ongeacht welke gelegenheid. In deze ruime shopper past een laptop voor op kantoor, maar ook een badhanddoek voor op het strand. Zelfs voor je dagelijkse boodschap is de Lena Organic Cotton Maxi Bag ideaal. De buitenkant is gemaakt van hoogwaardig organisch katoen. De voering is gemaakt van 100% gerecycled stevig canvas katoen.

Sissel Edelbo tas kopen

Veganbags.nl is officieel dealer van het Deense modemerk Sissel Edelbo. In de webshop van Veganbags.nl vindt je een ruim assortiment aan Sissel Edelbo tassen. Deze bohemiam tassen van Sissel Edelbo maken je outfit compleet en zijn geschikt voor iedere gelegenheid. Heb je een vraag over de tassen van Sissel Edelbo? Lenne beantwoordt al je vragen in de chat, rechts onderin je scherm. Bestel je Sissel Edelbo tas en ontvang deze binnen 1 á 2 werkdagen. Mocht je aankoop niet naar wens zijn, dan kun je tot 30 dagen na ontvangst van je aankoop retourneren.